Harmincadikiksz

Rólam szól, nekem, gondolatok, hogy ne a buci fejemben legyenek :) by McBlade

Aláírás

SW - a klónok háborúja

Ha rákattintasz a F1-es csapatom kap egy kis aprópénzt!

08/06/03 óta ennyien néztek meg:

A Bika - azaz én :D

2008.08.04. 20:26 | McBlade | Szólj hozzá!

 

Én, önkifejezés
Néhány jellemző tulajdonsága: öntudatos, erős akaratú, állhatatos, kitartó, alapos, nyugodt, nagy az önuralma, konzervatív, önfejű, makacs, haragtartó, nehezen kiismerhető, segítőkész, féltékeny, kényelmes, élvezetkedvelő, gyakorlatias, érzékeny, zárkózott, ragaszkodó, szelíd, rendkívül igazságszerető.

Vitalitása rendkívüli. Nemcsak viselkedésmódjában, de életvitelében és egészségügyi szokásaiban is az alaposság jellemző rá. Lassúsága, nagy alvásigénye szívós munkavégző képességgel párosul. Egészségének előnyére válik, ha rendszeresen végez testmozgást, és mértéktartó az élvezetekben. A világgal akkor elégedett ha személyi igényeit kielégítheti.

Lassúsága döntéseiben is megmutatkozik. Eltart bizonyos ideig, míg a külvilág jelzései nemcsak elérik, hanem tudatossá is válnak benne. Ekkor kezd megbarátkozni egy-egy új dologgal, személyét érintő jelenséggel, és időbe telik, míg megérik arra, hogy személyét érintő, egzisztenciális döntést hozzon. Egyedül az élvezeti ingerek teszik képessé gyors reagálásra. Fő léttörvénye, hogy a dolgok egyensúlyban legyenek, és hogy kedvteléseinek kényelmesen hódolhasson. Az őseitől átvett és a maga által kiépített értékvilághoz erősen ragaszkodik. Nézeteit illetően aligha van remény, hogy megváltoztatható. Alkalmilag mégis hajlik nézetváltoztatásra, ha életkörülményeinek jobbításáról van szó.

Legfejlettebb oldala az ízlés, beleértve a szó szerinti ízlelgetést is. Igyekszik kellemes dolgokkal körülvenni magát. Ami kellemetlen, arról - ha lehet - nem vesz tudomást. Ez a struccpolitika nála többnyire eredményhez is vezet.

Hogyan és mikor harcol egy Bika - hangsúlyos ember? Először is, ha lehet, nem harcol, nem áll szemben semmivel és senkivel. Igyekszik környezetével békében együtt élni, és ha nem kell attól tartania, hogy hátbatámadják, messzemenően tiszteletben tartja a másik embert. Ha kikezdik, akkor is csak a szükséges mértékig védekezik, kritikáját nem élezi ki. Ahhoz, hogy a béketűrésből kihozzák, tartós, többszöri bosszantásra van szükség, és arra, hogy önérzetében sértsék, vagy jogait nyirbálják meg. Ha valaki erre vetemedik, akkor aztán elementárisan törnek fel az indulatok.

A munkában, ha fölfogja a dolog jelentőségét, nagyon kitartó és szívós tud lenni. Örömét leli benne, ha rutinra tesz szert, és szívesen veszi fel nap mint nap a szerszámát.

Nem aszkéta típus. Ha hosszan vár a beteljesülésre, ezt nem önmegtartóztatásból teszi. Nála a várakozásnak értéke van. Szívesen ízlelgeti a beteljesülés ígéretét. Ha azután eljön az öröm, abba tejes mértékben bele tudja vetni magát.

Ha a Kos kedvelt színtere a harctér, a küzdőtér, ahol kitombolhatja magát, akkor a Bikáé a kert. Ez lehet a valóságban, de érthető jelképesen is. Fontos számára a lezárt terület, ahol minden kis zugot ismer, amit a magáénak tudhat, ahol mindent megfoghat, megtapinthat. Különösen akkor kerülhet előtérbe a birtoklásvágy, ha életpályáján nem ér el különösebb sikereket.

Ajánlás
Az asztrológiában adott jegyekhez adott foglalkozásokat kapcsol a hagyomány. Ezek nagyrészt helytállóak. A lényeget mégse a konkrét megjelölésben keressük. Így könnyen eltévednénk két fontos tényező miatt. Egyrészt, az ember színvonala, melyet sokszor a születése, környezete, tanulási lehetőségeik, kisebb mértékben vágyai határoznak meg, igen jelentősen befolyásolhatja hivatásválasztását. Másrészt pedig változó világunkban a klasszikus foglalkozásokon túl már annyi a speciális, a tudomány és technika változásainak hatása alatt született szakma, hogy ezeket nehéz is lenne mind felsorolni.

Ha az Ön horoszkópjában elég hangsúlyos a Bika-jelleg, jól tudja magát hasznosítani ott, ahol megbízható, kitartó munkára van szükség, ahol jelentősége van az ízlésnek, a formaérzéknek, ahol valami anyaggal kell megfelelően bánni. Alapossága, igazságérzete szintén előnyére válik olyan munkahelyen, ahol jobban megismerhetik.

Problémák a gyermekkorban
A gyermekkori élmények mindenféle típusú embernél egész életre kihatnak. A Bika-hangsúlyos gyermeknél ez abban nyilvánul meg, hogy a gyermekkorban kapott előítéletek és az akkor kimaradt dolgok végigkísérik egész életén. Ezeken változtatni nála már nemigen lehet. Jó, ha a szülő tudja, hogy a maga meghatározott, de egyirányú értékrendje esetleg levethetetlen teherré válik gyermeke számára egész életében, s ettől ragaszkodó természete miatt nem tud majd megszabadulni.

Így, míg a Kos típusú gyermeknek elsődleges dolog különböző törekvéseinek kordában tartása, addig a Bika-típusnál ennek ellentéte a helyes nevelési mód. Ablakokat kell nyitni számára amelyeken más felé is kitekinthet utakat kell mutatni, amelyeken más irányba is lehet menni.

A Bika típusú gyermek eléggé békés, igénytelen, azonban nagyon fejlett az igazságérzete. Ha más területeken kevesebb a gond vele, a szülőnek nevelőnek itt ügyelnie kell, mert a legkisebb igazságtalanságot, jogsértést is az átlagosnál jobban a szívére veszi.

Végül pedig jellemzője a lassúság, amely a tanulásban is megnyilvánul. A Bika-szülött gyermek általában lassabban, nehezebben tanul a többieknél. Ezt tudomásul kell venni - mint a fentiekben utaltunk is rá - , hogy más a tanulási mechanizmusa, mint a többi embernek. Ezen a területen igen nagy szükség van a türelemre, a kivárásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mcblade.blog.hu/api/trackback/id/tr8600532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása